söndag 11 januari 2015

Helgen

Nu inför helgen hade jag inte mycket planerat alls men saker har dykt upp och det blev summa summarum en himla fin helg faktiskt.

I fredags skulle jag varit ledig på dagen men tog åt mig ett extra pass på jobbet, vilket innebär fin-fina pengar, hehe :) När man som sjuksköterska inte har så bra grundlön får man passa på att tjäna pengar genom extrapass, jobba när det är mycket ob, skjuta upp semestrar och sånt, då kan man faktiskt få in en del pengar.
Efter den fredagen och jobb må-fre med tidiga mornar och för sena kvällar så var jag FETT trött men hade som mål att klara av att va uppe lite ändå, skulle nämligen på bio kl 21:00. Sent! Hehe:)
Var med några kompisar från kyrkan och såg 'Exodus' -en film om Mose (han i vassen ni vet?) Det var en intressant film, spännande men framförallt tänkvärd om man tror på Bibeln och tror på berättelsen om Mose. Överhuvudtaget tycker jag att man får brottas en hel del med sina tankar när man läser berättelser ur Gamla Testamentet, Gudssyn, människosyn, vad Gud har för syn på människorna.... ja, tänkvärt och mycket att fundera på. Tror jag kanske borde läsa Gamla Testamentet mer, det är ju ibland svårt att förstå sig på men om man inte ens försöker så kommer man ju aldrig förstå?

Ja, iallafall, sen var jag trött där på fredagskvällen och det var SÅ skönt att lägga sig och veta att man inte skulle upp tidigt på lördagen. Det tyckte nog Micke med, för vi sov till halv ett på lördag, haha. :)
Visst, man sover bort nästan hela dagen, men å andra sidan så behöver nog kroppen verkligen få sova ut ibland.
Därmed skippade vi förmiddags-snowboardåkningen vi hade tänkt oss, Micke drog upp till garaget och jag gav mig ut och gick, i snöovädret som precis hade börjat. Så skönt att få gå rakt ut i skogen och andas friskluften. Jag behöver det, i skogen kan man andas och tänka klart.
Därefter lägenhetsstädning och det dum-dumma beslutet att ta cykeln till Friskis. I typ 2 dm nysnö, med sommardäck. Hu, det var jobbigt! Men jag var iallafall uppvärmd när jag kom till gymmet.
Fortsatte mitt projekt att förbättra konditionen på löpbandet och körde sen bröst, axlar, rygg.... det känns idag om jag säger så ;)

Sedan var jag på tacokväll med tjejerna. De från Bjurs hade snöat in, tragiskt men lite komiskt; så är det att bo på landet ;)
Hursom: Supergott och alltid trevligt.

Idag blev det äntligen snowboard. I Bjursås, i nysnön. Vi åkte en hel del utanför pisterna i pudersnön, och för mig som inte är så bra på puderåkning är det sjukt jobbigt kan jag meddela; jag kör fast typ hela tiden och sen är det en riktigt kraftkamp att ta sig upp igen, hehe. Totalt genomsvettig, men grymt roligt var det. Inte ofta man får chansen att köra puder i Bjurs, så det gäller att passa på.
Helt slut blev jag också. 
Så nu ska kvällen spenderas i soffan med att se film eller läsa min nyinköpta bok: 438 dagar. Den om Johan Persson och Martin Schibbye, de svenska journalisterna som blev tillfångatagna i Etiopien 2011, om ni minns? Tror den kommer vara väldigt intressant.




































Det var en liten sammanfattning av helgen det, superintressant va? ;)

Kärlek! /ia

Inga kommentarer: